Wij sponsoren stg. Promotie Maritime Tradities

Deze stichting heeft op dit moment twee voormalige schepen van de Koninklijke Marine in bezit.

Hr. Ms. Mahu (M880) is een ondiepwatermijnenveger van de van Straelenklasse en is gebouwd in 1961.

Het schip is door vrijwilligers weer in de originele staat gebracht. De meeste medewerkers hebben een marine of koopvaardij achtergrond. In deze ploeg zitten mensen die zelf op het het schip gevaren hebben toen het operationeel was .

Helaas kan het schip nu niet meer varen omdat na kritiek op het financieel beleid en de behandeling van vrijwilligers door het stichtingsbestuur de gehele ploeg machinisten plus een elektricien van boord is gestapt. Bovendien is er door ondeskundig wegvaren bijna een jacht geplet waardoor er geen vertrouwen meer is in de kundigheid van de schippers. Wij hebben daarom besloten onze sponsering te stoppen totdat het stichtingsbestuur is vervangen door een kundig bestuur met mensen die een maritieme achtergrond hebben en de vakmensen weer terug zijn op het schip. Bovendien willen wij niet indirect verantwoordelijk zijn als er ondanks de waarschuwingen gevaren gaat worden met een niet vakkundig bemanning.

Het huidige bestuur bestaat voornamelijk uit personen met verleden in de politiek gemeentelijkeinstellingen en vakbeweging, dat werkt niet.